Scattered across the dune landscape, the casually arranged collection of holiday homes characterises the image of West aan Zee on Terschelling. The varying heights and staggered roofscapes regulate the relationship between proximity and privacy, while each house turns its attention to the view. With its archetypal house-form, Huis Terschelling joins its neighbours. It is new without questioning that which is already present  in a process of incremental renewal of the settlement. 

The cast-in-place concrete basement anchors the wooden house in the dunes that fold around it. A concrete column marks the entrance which is concealed in the landscape under a cantilevered terrace. The naturally greying wooden façade, combined with the red tiled roof, matches the tones of the natural and built environment. The articulation of the cladding in its details and the cut-outs of the windows which find their own place within it sharpen the silhouette of the house in the landscape. 

Located on the front row of the settlement, the interior focuses on the dune landscape of the North Sea coast. When the room-high pivot doors are opened, all the rooms on the ground floor are connected. The staircase with an open void connects the upper floor directly to the spacious living area, which stands in direct relation to the surroundings with several large sliding windows and doors. The wooden supporting structure disciplines the floor plan, within which the succession of rooms and the staircase take their natural place. 

The house is constructed from prefabricated timber frame elements, which were brought to the island by boat from the mainland. This made it possible to get the shell structure wind- and watertight in four days. The staircase, which connects three floors, consists of a single piece for this same reason and was installed during this phase. Wood fibre insulation in the elements ensures optimum, natural regulation of the indoor climate. 

Scattered across the dune landscape, the casually arranged collection of holiday homes characterises the image of West aan Zee on Terschelling. The varying heights and staggered roofscapes regulate the relationship between proximity and privacy, while each house turns its attention to the view. With its archetypal house-form, Huis Terschelling joins its neighbours. It is new without questioning that which is already present  in a process of incremental renewal of the settlement. 

The cast-in-place concrete basement anchors the wooden house in the dunes that fold around it. A concrete column marks the entrance which is concealed in the landscape under a cantilevered terrace. The naturally greying wooden façade, combined with the red tiled roof, matches the tones of the natural and built environment. The articulation of the cladding in its details and the cut-outs of the windows which find their own place within it sharpen the silhouette of the house in the landscape. 

Located on the front row of the settlement, the interior focuses on the dune landscape of the North Sea coast. When the room-high pivot doors are opened, all the rooms on the ground floor are connected. The staircase with an open void connects the upper floor directly to the spacious living area, which stands in direct relation to the surroundings with several large sliding windows and doors. The wooden supporting structure disciplines the floor plan, within which the succession of rooms and the staircase take their natural place. 

The house is constructed from prefabricated timber frame elements, which were brought to the island by boat from the mainland. This made it possible to get the shell structure wind- and watertight in four days. The staircase, which connects three floors, consists of a single piece for this same reason and was installed during this phase. Wood fibre insulation in the elements ensures optimum, natural regulation of the indoor climate. 

Scattered across the dune landscape, the casually arranged collection of holiday homes characterises the image of West aan Zee on Terschelling. The varying heights and staggered roofscapes regulate the relationship between proximity and privacy, while each house turns its attention to the view. With its archetypal house-form, Huis Terschelling joins its neighbours. It is new without questioning that which is already present  in a process of incremental renewal of the settlement. 

The cast-in-place concrete basement anchors the wooden house in the dunes that fold around it. A concrete column marks the entrance which is concealed in the landscape under a cantilevered terrace. The naturally greying wooden façade, combined with the red tiled roof, matches the tones of the natural and built environment. The articulation of the cladding in its details and the cut-outs of the windows which find their own place within it sharpen the silhouette of the house in the landscape. 

Located on the front row of the settlement, the interior focuses on the dune landscape of the North Sea coast. When the room-high pivot doors are opened, all the rooms on the ground floor are connected. The staircase with an open void connects the upper floor directly to the spacious living area, which stands in direct relation to the surroundings with several large sliding windows and doors. The wooden supporting structure disciplines the floor plan, within which the succession of rooms and the staircase take their natural place. 

The house is constructed from prefabricated timber frame elements, which were brought to the island by boat from the mainland. This made it possible to get the shell structure wind- and watertight in four days. The staircase, which connects three floors, consists of a single piece for this same reason and was installed during this phase. Wood fibre insulation in the elements ensures optimum, natural regulation of the indoor climate. 

Scattered across the dune landscape, the casually arranged collection of holiday homes characterises the image of West aan Zee on Terschelling. The varying heights and staggered roofscapes regulate the relationship between proximity and privacy, while each house turns its attention to the view. With its archetypal house-form, Huis Terschelling joins its neighbours. It is new without questioning that which is already present  in a process of incremental renewal of the settlement. 

The cast-in-place concrete basement anchors the wooden house in the dunes that fold around it. A concrete column marks the entrance which is concealed in the landscape under a cantilevered terrace. The naturally greying wooden façade, combined with the red tiled roof, matches the tones of the natural and built environment. The articulation of the cladding in its details and the cut-outs of the windows which find their own place within it sharpen the silhouette of the house in the landscape. 

Located on the front row of the settlement, the interior focuses on the dune landscape of the North Sea coast. When the room-high pivot doors are opened, all the rooms on the ground floor are connected. The staircase with an open void connects the upper floor directly to the spacious living area, which stands in direct relation to the surroundings with several large sliding windows and doors. The wooden supporting structure disciplines the floor plan, within which the succession of rooms and the staircase take their natural place. 

The house is constructed from prefabricated timber frame elements, which were brought to the island by boat from the mainland. This made it possible to get the shell structure wind- and watertight in four days. The staircase, which connects three floors, consists of a single piece for this same reason and was installed during this phase. Wood fibre insulation in the elements ensures optimum, natural regulation of the indoor climate. 

Scattered across the dune landscape, the casually arranged collection of holiday homes characterises the image of West aan Zee on Terschelling. The varying heights and staggered roofscapes regulate the relationship between proximity and privacy, while each house turns its attention to the view. With its archetypal house-form, Huis Terschelling joins its neighbours. It is new without questioning that which is already present  in a process of incremental renewal of the settlement. 

The cast-in-place concrete basement anchors the wooden house in the dunes that fold around it. A concrete column marks the entrance which is concealed in the landscape under a cantilevered terrace. The naturally greying wooden façade, combined with the red tiled roof, matches the tones of the natural and built environment. The articulation of the cladding in its details and the cut-outs of the windows which find their own place within it sharpen the silhouette of the house in the landscape. 

Located on the front row of the settlement, the interior focuses on the dune landscape of the North Sea coast. When the room-high pivot doors are opened, all the rooms on the ground floor are connected. The staircase with an open void connects the upper floor directly to the spacious living area, which stands in direct relation to the surroundings with several large sliding windows and doors. The wooden supporting structure disciplines the floor plan, within which the succession of rooms and the staircase take their natural place. 

The house is constructed from prefabricated timber frame elements, which were brought to the island by boat from the mainland. This made it possible to get the shell structure wind- and watertight in four days. The staircase, which connects three floors, consists of a single piece for this same reason and was installed during this phase. Wood fibre insulation in the elements ensures optimum, natural regulation of the indoor climate.