The freestanding house is built on a deep plot bordering a small lake that is part of a former military terrain in the most eastern part of the Netherlands. Large existing trees mark the transition from the street to the site. A forecourt formed by the building organises entering the house underneath protruding canopies. 

The kitchen with exposed concrete ceiling and adjoining loggia towards the back garden stands in a diagonal relation to the living room. The living room together with the en-suite bedroom share open views outward towards the lake underneath a generous pitched ceiling. On the second floor a large multipurpose landing provides access to two rooms, each framing different views back onto the landscape. 

The hybrid construction of steel, wood, concrete and plaster comes together in details that express the lightness of the house. Clad surfaces occasionally give way to reveal structural elements, offsetting the prefabricated rationale of the building.

_
photography: MWA Hart Nibbrig

The freestanding house is built on a deep plot bordering a small lake that is part of a former military terrain in the most eastern part of the Netherlands. Large existing trees mark the transition from the street to the site. A forecourt formed by the building organises entering the house underneath protruding canopies. 

The kitchen with exposed concrete ceiling and adjoining loggia towards the back garden stands in a diagonal relation to the living room. The living room together with the en-suite bedroom share open views outward towards the lake underneath a generous pitched ceiling. On the second floor a large multipurpose landing provides access to two rooms, each framing different views back onto the landscape. 

The hybrid construction of steel, wood, concrete and plaster comes together in details that express the lightness of the house. Clad surfaces occasionally give way to reveal structural elements, offsetting the prefabricated rationale of the building.

The freestanding house is built on a deep plot bordering a small lake that is part of a former military terrain in the most eastern part of the Netherlands. Large existing trees mark the transition from the street to the site. A forecourt formed by the building organises entering the house underneath protruding canopies. 

The kitchen with exposed concrete ceiling and adjoining loggia towards the back garden stands in a diagonal relation to the living room. The living room together with the en-suite bedroom share open views outward towards the lake underneath a generous pitched ceiling. On the second floor a large multipurpose landing provides access to two rooms, each framing different views back onto the landscape. 

The hybrid construction of steel, wood, concrete and plaster comes together in details that express the lightness of the house. Clad surfaces occasionally give way to reveal structural elements, offsetting the prefabricated rationale of the building.

The freestanding house is built on a deep plot bordering a small lake that is part of a former military terrain in the most eastern part of the Netherlands. Large existing trees mark the transition from the street to the site. A forecourt formed by the building organises entering the house underneath protruding canopies. 

The kitchen with exposed concrete ceiling and adjoining loggia towards the back garden stands in a diagonal relation to the living room. The living room together with the en-suite bedroom share open views outward towards the lake underneath a generous pitched ceiling. On the second floor a large multipurpose landing provides access to two rooms, each framing different views back onto the landscape. 

The hybrid construction of steel, wood, concrete and plaster comes together in details that express the lightness of the house. Clad surfaces occasionally give way to reveal structural elements, offsetting the prefabricated rationale of the building.

_
photography: MWA Hart Nibbrig

The freestanding house is built on a deep plot bordering a small lake that is part of a former military terrain in the most eastern part of the Netherlands. Large existing trees mark the transition from the street to the site. A forecourt formed by the building organises entering the house underneath protruding canopies. 

The kitchen with exposed concrete ceiling and adjoining loggia towards the back garden stands in a diagonal relation to the living room. The living room together with the en-suite bedroom share open views outward towards the lake underneath a generous pitched ceiling. On the second floor a large multipurpose landing provides access to two rooms, each framing different views back onto the landscape. 

The hybrid construction of steel, wood, concrete and plaster comes together in details that express the lightness of the house. Clad surfaces occasionally give way to reveal structural elements, offsetting the prefabricated rationale of the building.

_
Model home on the Erasmuslaan, Utrecht, 1931 by Gerrit Rietveld

Elevation of garden facade of Villa Snellman, 1917 by Erik Gunnar Asplund

The freestanding house is built on a deep plot bordering a small lake that is part of a former military terrain in the most eastern part of the Netherlands. Large existing trees mark the transition from the street to the site. A forecourt formed by the building organises entering the house underneath protruding canopies. 

The kitchen with exposed concrete ceiling and adjoining loggia towards the back garden stands in a diagonal relation to the living room. The living room together with the en-suite bedroom share open views outward towards the lake underneath a generous pitched ceiling. On the second floor a large multipurpose landing provides access to two rooms, each framing different views back onto the landscape. 

The hybrid construction of steel, wood, concrete and plaster comes together in details that express the lightness of the house. Clad surfaces occasionally give way to reveal structural elements, offsetting the prefabricated rationale of the building.

The freestanding house is built on a deep plot bordering a small lake that is part of a former military terrain in the most eastern part of the Netherlands. Large existing trees mark the transition from the street to the site. A forecourt formed by the building organises entering the house underneath protruding canopies. 

The kitchen with exposed concrete ceiling and adjoining loggia towards the back garden stands in a diagonal relation to the living room. The living room together with the en-suite bedroom share open views outward towards the lake underneath a generous pitched ceiling. On the second floor a large multipurpose landing provides access to two rooms, each framing different views back onto the landscape. 

The hybrid construction of steel, wood, concrete and plaster comes together in details that express the lightness of the house. Clad surfaces occasionally give way to reveal structural elements, offsetting the prefabricated rationale of the building.

The freestanding house is built on a deep plot bordering a small lake that is part of a former military terrain in the most eastern part of the Netherlands. Large existing trees mark the transition from the street to the site. A forecourt formed by the building organises entering the house underneath protruding canopies. 

The kitchen with exposed concrete ceiling and adjoining loggia towards the back garden stands in a diagonal relation to the living room. The living room together with the en-suite bedroom share open views outward towards the lake underneath a generous pitched ceiling. On the second floor a large multipurpose landing provides access to two rooms, each framing different views back onto the landscape. 

The hybrid construction of steel, wood, concrete and plaster comes together in details that express the lightness of the house. Clad surfaces occasionally give way to reveal structural elements, offsetting the prefabricated rationale of the building.

_
Steel construction of the Atelierwoningen Zomerdijkstraat, Zanstra, Giesen en Sijmons architecten, Amsterdam, 1934

Villa Ahxner, 1914 by Sigurd Lewerentz, Photograph unknown

The freestanding house is built on a deep plot bordering a small lake that is part of a former military terrain in the most eastern part of the Netherlands. Large existing trees mark the transition from the street to the site. A forecourt formed by the building organises entering the house underneath protruding canopies. 

The kitchen with exposed concrete ceiling and adjoining loggia towards the back garden stands in a diagonal relation to the living room. The living room together with the en-suite bedroom share open views outward towards the lake underneath a generous pitched ceiling. On the second floor a large multipurpose landing provides access to two rooms, each framing different views back onto the landscape. 

The hybrid construction of steel, wood, concrete and plaster comes together in details that express the lightness of the house. Clad surfaces occasionally give way to reveal structural elements, offsetting the prefabricated rationale of the building.

The freestanding house is built on a deep plot bordering a small lake that is part of a former military terrain in the most eastern part of the Netherlands. Large existing trees mark the transition from the street to the site. A forecourt formed by the building organises entering the house underneath protruding canopies. 

The kitchen with exposed concrete ceiling and adjoining loggia towards the back garden stands in a diagonal relation to the living room. The living room together with the en-suite bedroom share open views outward towards the lake underneath a generous pitched ceiling. On the second floor a large multipurpose landing provides access to two rooms, each framing different views back onto the landscape. 

The hybrid construction of steel, wood, concrete and plaster comes together in details that express the lightness of the house. Clad surfaces occasionally give way to reveal structural elements, offsetting the prefabricated rationale of the building.

The freestanding house is built on a deep plot bordering a small lake that is part of a former military terrain in the most eastern part of the Netherlands. Large existing trees mark the transition from the street to the site. A forecourt formed by the building organises entering the house underneath protruding canopies. 

The kitchen with exposed concrete ceiling and adjoining loggia towards the back garden stands in a diagonal relation to the living room. The living room together with the en-suite bedroom share open views outward towards the lake underneath a generous pitched ceiling. On the second floor a large multipurpose landing provides access to two rooms, each framing different views back onto the landscape. 

The hybrid construction of steel, wood, concrete and plaster comes together in details that express the lightness of the house. Clad surfaces occasionally give way to reveal structural elements, offsetting the prefabricated rationale of the building.

The freestanding house is built on a deep plot bordering a small lake that is part of a former military terrain in the most eastern part of the Netherlands. Large existing trees mark the transition from the street to the site. A forecourt formed by the building organises entering the house underneath protruding canopies. 

The kitchen with exposed concrete ceiling and adjoining loggia towards the back garden stands in a diagonal relation to the living room. The living room together with the en-suite bedroom share open views outward towards the lake underneath a generous pitched ceiling. On the second floor a large multipurpose landing provides access to two rooms, each framing different views back onto the landscape. 

The hybrid construction of steel, wood, concrete and plaster comes together in details that express the lightness of the house. Clad surfaces occasionally give way to reveal structural elements, offsetting the prefabricated rationale of the building.

_
photography: MWA Hart Nibbrig

The freestanding house is built on a deep plot bordering a small lake that is part of a former military terrain in the most eastern part of the Netherlands. Large existing trees mark the transition from the street to the site. A forecourt formed by the building organises entering the house underneath protruding canopies. 

The kitchen with exposed concrete ceiling and adjoining loggia towards the back garden stands in a diagonal relation to the living room. The living room together with the en-suite bedroom share open views outward towards the lake underneath a generous pitched ceiling. On the second floor a large multipurpose landing provides access to two rooms, each framing different views back onto the landscape. 

The hybrid construction of steel, wood, concrete and plaster comes together in details that express the lightness of the house. Clad surfaces occasionally give way to reveal structural elements, offsetting the prefabricated rationale of the building.

_
photography: MWA Hart Nibbrig

The freestanding house is built on a deep plot bordering a small lake that is part of a former military terrain in the most eastern part of the Netherlands. Large existing trees mark the transition from the street to the site. A forecourt formed by the building organises entering the house underneath protruding canopies. 

The kitchen with exposed concrete ceiling and adjoining loggia towards the back garden stands in a diagonal relation to the living room. The living room together with the en-suite bedroom share open views outward towards the lake underneath a generous pitched ceiling. On the second floor a large multipurpose landing provides access to two rooms, each framing different views back onto the landscape. 

The hybrid construction of steel, wood, concrete and plaster comes together in details that express the lightness of the house. Clad surfaces occasionally give way to reveal structural elements, offsetting the prefabricated rationale of the building.

The freestanding house is built on a deep plot bordering a small lake that is part of a former military terrain in the most eastern part of the Netherlands. Large existing trees mark the transition from the street to the site. A forecourt formed by the building organises entering the house underneath protruding canopies. 

The kitchen with exposed concrete ceiling and adjoining loggia towards the back garden stands in a diagonal relation to the living room. The living room together with the en-suite bedroom share open views outward towards the lake underneath a generous pitched ceiling. On the second floor a large multipurpose landing provides access to two rooms, each framing different views back onto the landscape. 

The hybrid construction of steel, wood, concrete and plaster comes together in details that express the lightness of the house. Clad surfaces occasionally give way to reveal structural elements, offsetting the prefabricated rationale of the building.

_
photography: MWA Hart Nibbrig

The freestanding house is built on a deep plot bordering a small lake that is part of a former military terrain in the most eastern part of the Netherlands. Large existing trees mark the transition from the street to the site. A forecourt formed by the building organises entering the house underneath protruding canopies. 

The kitchen with exposed concrete ceiling and adjoining loggia towards the back garden stands in a diagonal relation to the living room. The living room together with the en-suite bedroom share open views outward towards the lake underneath a generous pitched ceiling. On the second floor a large multipurpose landing provides access to two rooms, each framing different views back onto the landscape. 

The hybrid construction of steel, wood, concrete and plaster comes together in details that express the lightness of the house. Clad surfaces occasionally give way to reveal structural elements, offsetting the prefabricated rationale of the building.

_
photography: MWA Hart Nibbrig

The freestanding house is built on a deep plot bordering a small lake that is part of a former military terrain in the most eastern part of the Netherlands. Large existing trees mark the transition from the street to the site. A forecourt formed by the building organises entering the house underneath protruding canopies. 

The kitchen with exposed concrete ceiling and adjoining loggia towards the back garden stands in a diagonal relation to the living room. The living room together with the en-suite bedroom share open views outward towards the lake underneath a generous pitched ceiling. On the second floor a large multipurpose landing provides access to two rooms, each framing different views back onto the landscape. 

The hybrid construction of steel, wood, concrete and plaster comes together in details that express the lightness of the house. Clad surfaces occasionally give way to reveal structural elements, offsetting the prefabricated rationale of the building.